SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FAQ

F: Hur gör jag för att anmäla mitt barn till Skövde Gymnastikförening?

S: För truppgymnastiken annonserar vi på vår hemsida och i våra sociala medier när vi har lediga platser. Vanligtvis sker detta vid terminsskiften. Vi släpper endast lediga platser i våra Gröna och Gula grupper på hemsidan. Det går inte att anmäla sig till en Blå, Röd eller Lila grupp via hemsidan.

 

För barngymnastiken öppnar anmälan den 18:e augusti för höstens grupper och den 10:e januari till vårens grupper.

 

För både barngympan och truppgympan gäller först till kvarn för anmälan till de lediga platserna. De barn som är inskrivna i en truppgympagrupp behåller sin plats mellan terminerna så länge man betalar sin avgift.

 

F: Kan jag ställa mitt barn i kö till gymnastiken?

S: Nej, vi har inte längre något kösystem utan det är först till kvarn som gäller för anmälan till alla våra lediga platser.

 

F: Från vilken ålder får man börja i Skövde Gymnastikförening?

S: För barngymnastiken är det 3 års ålder som gäller. För truppgymnastiken är det 7 år.

 

F: Hur vet jag vilken grupp mitt barn ska gå i?

S: Barngymnastikens grupper är åldersindelade och du ser vid anmälan vilka födelseår som gäller för vilken grupp och väljer en grupp som passar er. När det gäller truppgymnastiken hamnar alla nya gymnaster i en grön eller gul grupp till en början. I dessa grupper lär vi ut grunderna i truppgymnastiken. Skulle gymnasten ha väldigt mycket förkunskaper sker en dialog mellan tränare, föräldrar och gymnast om möjligheterna att byta till en mer avancerad grupp.

 

Se till att ni anmäler era barn till rätt åldersgrupp! Anmälningar till fel åldersgrupper makuleras och en administrativ avgift på 100 kr/felanmälan debiteras er som anmälare.

 

F: Kan man få prova på innan man bestämmer sig för att börja?

S: Nej, tyvärr inte. För att få vara med och träna behöver gymnasten vara försäkrad. Det innebär att ni måste betala avgiften för att barnet ska kunna vara med på träning. Det är också genom betalning ni bekräftar barnets plats i gruppen. Om ingen betalning gjorts har gymnasten ingen plats i gruppen och är heller inte försäkrad. 

 

För truppgymnastiken tillämpar vi återbetalning av träningsavgiften (dock ej medlems- och licens/försäkringsavgiften) om man inom de två första veckorna för terminen meddelar till trupp@skovdegf.com att gymnasten inte vill fortsätta.

 

F: Vad ska mitt barn ha på sig på träningarna?

S: För truppgymnastiken gäller tighta/åtsittande kläder utan dragkedjor och kardborrar. Lösa och vida kläder kan göra att tränarna fastnar och skadar sig när de ska passa gymnasterna på övningar. Det är också ofta besvärande när en vid tröja trillar ner över ansiktet när man tex ställer sig på händer. Dragkedjor och kardborrar kan skada våra redskap och därför får man inte heller ha detta.

 

Inga smycken eller hårnålar får användas under träning. Har man örhängen/piercings som inte går att ta ur får man tejpa dessa med sporttejp.

 

F: Mitt barn vill byta grupp, hur går jag tillväga?

S: Kontakta tränarna i den grupp ditt barn går och prata med dem i första hand. 

 

F: Mitt barn vill sluta i gymnastiken, hur går jag tillväga?

S: Meddela tränarna i den grupp ditt barn går att ditt barn inte längre vill fortsätta. Ingen återbetalning av några avgifter görs för en gymnast som slutar.

 

F: Jag som förälder kan tänka mig att ställa upp som ledare, vad innebär det?

S: Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara ledare. Hör av dig till trupp@skovdegf.com om du vill veta mer eller anmäl ditt intresse att bli ledare här